kerkraam

De Toogdragers

Aankondiging autowassen.pdf


Twee nieuwe acolieten.pdf

Op weg naar Lourdes

 
Een paar weken geleden stonden de misdienaars op de kerstmarkt van de kerk. We hadden maar liefst twee kramen met vier activiteiten! De kaarsenbak was het meest geliefd. We hielpen kinderen, en enkele volwassenen, om een prachtige gedraaide kaars te maken. Ook hebben we twee paaskaarsen geveild. Het werd echt een strijd tussen de bieders.
 
Daarnaast hadden we een hele kraam waar we decoratiespullen van Philadelphia verkochten. Verder verkochten we nog cakes en konden kinderen plakken cake versieren. Het was al met al een erg geslaagde kerstmarkt. Bovendien is de opbrengst van de verkochte noten ook aan ons geschonken. De maand december heeft ons daardoor €446,- opgeleverd. Onze spaarpot raakt al aardig gevuld! De vijf misdienaars die naar Lourdes gaan, kijken er vol enthousiasme naar uit.
 
Hierbij kondigen we ook onze laatste actie aan: we gaan weer pannenkoeken bakken bij Peter Pan! Dit was de eerste actie die we hebben gehouden en was zo’n succes dat de bezoekers ons hebben gevraagd om hem te herhalen. Bij dezen:
Op maandag 23 februari bakken we pannenkoeken tussen 16:00 en 20:00 uur bij Peter Pan in Heino. Dit is in de voorjaarsvakantie. De misdienaars zullen de bestelling opnemen, gerechten serveren of helpen in de keuken. Van ieder besteld hoofdgerecht (zelf te kiezen van de kaart) gaat er €3,- naar de actiegroep.
Reserveren is noodzakelijk en kan via toogdragers@hotmail.com of via 06-52186897. Geef bij uw reservering aan met hoeveel personen u wilt komen, de aanvangstijd en uw telefoonnummer. Voor vragen kunt u ook op dit e-mailadres en dit telefoonnummer terecht.
                        
We hopen natuurlijk op veel bezoekers!
 
Groeten namens ‘De Toogdrager’,
Merlijn Scheperboer
 Wij zijn misdienaargroep ‘De Toogdrager’


Bijna ieder weekend staan we op het priesterkoor en helpen we de past(o)or of andere voorgangers. We dragen de toortsen, brengen de offergaven naar het altaar en we luiden de bel. We vinden het erg leuk om tijdens de dienst op deze manier bezig te zijn!

Naast deze activiteiten gaan we ook elk jaar met de hele groep op pad.

 

Dit jaar zijn we naar Drouwenerzand geweest. Dat is een klein attractiepark waar vooral kermisattracties staan. Daarnaast zijn er nog twee avonden waarop we in het parochiehuis iets leuks doen, zoals een film bekijken. Hierdoor is ‘De Toogdrager’ een hele gezellige club geworden.

 


 

 

Naar Drouwenerzand

 

De misdienaars zijn op 28 oktober naar Drouwenerzand geweest en er waren hele leuke attracties. Het was erg gezellig die dag. Het was ook heel rustig. Al het eten en drinken was gratis. We zijn in verschillende groepjes gegaan. Er was ook een soort trap bootje en daar waren 2 jongens in gegaan die zijn gaan staan. Een van hen is gevallen en er was ook nog een bootje waar kleinere kinderen in gingen en die vielen toen ook in het water. Alles is wel gewoon goed gekomen. Er waren 3 groten bij waarvan Merlijn de leiding had. Je kon er patat en nog veel meer eten. Het was een gezellige dag.

Tara Zeinstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groepsfoto van de toogdragers tijdens een dagje uit in 2010.


 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3