kerkraam

Parochiehuis het Emmagebouw

Na een aantal zorgelijke berichten van het Stichtingsbestuur in Hernieuwing over het beheer van ons Parochiehuis, kunnen wij u verheugd mededelen dat het Stichtingsbestuur een nieuwe beheerder/pachter heeft gevonden.


Het beheer is vanaf heden in handen van:

Jan Jager

Koesteeg 23

7722 RM Dalfsen

Telefoon : 0529-433960

Mobiel: 06-25391225


De heer Jan Jager heeft ruime ervaring in de horeca en wij als Stichtingsbestuur hebben er alle vertrouwen in dat Jan Jager een goede opvolger is van Monique Snijder en Jasperine Spliethof.
 


Dank.

Naast dat wij als Stichtingsbestuur blij zijn een goede opvolger te hebben gevonden na het vertrek van Monique en Jasperine, wil het bestuur de beide dames danken voor hun inzet en betrokkenheid voor het parochiehuis. Zij hebben samen met hun echtgenoten en vele vrijwilligers het parochiehuis een eigentijdse en warme uitstraling gegeven waar een ieder zich thuis voelt. Ook hun aandacht en belangstelling voor de bezoekers/gasten is altijd erg gewaardeerd en daarvoor wil ik beide dames vanaf deze plaats hartelijk dank zeggen.


Namens het Stichtingsbestuur

Klaas Agricola

voorzitter

 

Het Emmagebouw

Het Emmagebouw (of parochiegebouw) is gevestigd aan de Emmastraat 21 in Dalfsen, tegenover de parkeerplaats van de C1000. Het gebouw is eigendom van de katholieke kerk, maar wordt bestuurd door een afzonderlijk stichtingsbestuur.

 

In het gebouw vinden zowel kerkelijke als niet-kerkelijke activiteiten plaats en er zijn vaste en incidentele gebruikers. Zo wordt het gebouw bijvoorbeeld gebruikt voor de koffietafel na een uitvaart, als oefenruimte voor het herenkoor en als activiteitenruimte voor kerkelijke aangelegenheden. Maar daarnaast ook voor stijldans- en volksdansles, voor repetities van een operettekoor en van een vrouwenvereniging, voor vergaderingen, sinterklaasfeesten, muziekuitvoeringen en voor andere sociaal-culturele activiteiten.

Voor een impressie van het gebouw, zie de foto’s.

 De pachters.

De vorige pachters, Jasperien en Monique, hebben het gebouw de laatste jaren een flinke facelift gegeven en de activiteiten uitgebreid. Na enkele succesvolle jaren vinden zij de tijd gekomen om het stokje aan anderen over te dragen. Jan Jager neemt het stokje van de dames over.

De pachters dragen zorg voor het dagelijks beheer van het gebouw. Zij treden op als gastvrouw/gastheer en voorzien de gebruikers/gasten van koffie en thee, hapjes en drankjes. Ook regelen zij zelf de verhuur van het gebouw. Het werk gebeurt op onregelmatige tijden en de tijdsinvestering per week verschilt, afhankelijk van de omvang en aard van de activiteiten. De pachters sluiten een overeenkomst met het stichtingsbestuur. Daarin worden onder andere de zakelijke afspraken geregeld.

 

     


 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3