kerkraam

Nieuws uit Ommen

 
2 Rommelmarkten Ommen

 

De jaarlijkse rommelmarkten zijn op woensdag 23 en 30 juli op het plein voor de St. Brigittakerk.

Ze beginnen om 9.30 uur en duren tot 16.00 uur.

Nieuw dit jaar is dat we pannenkoeken gaan bakken. Op de tweede markt is zeker onze superkok aanwezig, namelijk Pastoor Hermens, bijgestaan door niet minder dan zijn fantastische collega uit het team: Lonneke Gunnink. Wat een feest zal dat geven. We hopen zo, eventueel met ondersteuning van enkele parochianen, vele en mooie goudgele en smaakvolle pannenkoeken te kunnen bakken. ‘s Morgens mag u ook een bestelling opgeven voor die dag. Een week van tevoren nemen de pastores voldoende rust om zich op deze taak voor te bereiden. Er worden ook weer knieperties gebakken en zelf gemaakte kaarten verkocht. In het Parochiecentrum is de boekenverkoop en de gelegenheid voor een kopje koffie, met iets lekkers, zoals door eigen parochianen gebakken cake, kruidcake of arretjescake. We hopen vele van u te mogen begroeten!

 

Uur van Uitstelling en Aanbidding nieuwe stijl


Ruim acht jaar houden we alweer in de St. Brigitta kerk in Ommen ieder zaterdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur een uur van uitstelling en aanbidding van het H. Sacrament. Van een uur in bijna volmaakte stilte heeft het zich ontwikkeld en werd het al uitgebreid met het gezamenlijk bidden van de rozenkrans. Pastoor Hermens heeft voorgesteld om de oude kloostertraditie erbij in te voeren; het bidden van de Vespers.
Dit is een vorm van bidden die o.a. gebaseerd is op het ritme van de ademhaling. De aanwezigen splitsen zich a.h.w. in twee groepen.  de eerste groep (links) reciteert de eerste regel van een psalm en de tweede groep (rechts) vult met de tweede regel van de psalm aan. De Psalmen zijn ieder week anders en gekoppeld aan het Evangelie van die week. Terwijl het bidden van de vespers past in een eeuwenoude kloostertraditie, zou het voor velen van ons toch  een nieuwe spirituele ervaring kunnen zijn.
Gedurende de wintermaanden wordt dit uur wekelijks gehouden in de parochiezaal, omdat de kerk onverwarmd is. Na Pasen gaan we weer terug naar de kerk.
Wie interesse heeft  om dit ook eens mee te maken is altijd van harte welkom. 

RK Kerk Dalfsen foto 1

RK Kerk Dalfsen foto 2

RK Kerk Dalfsen foto 3